Sunday, 11 December 2011

USHER SONG...


LOVE USHER...

KOLEKSI LAWAK2....

A cyclist saw a girl about to jump a bridge, so he stopped his bike

Cyclist : What are you doing..??
Girl : Committing suicide...
Cyclist : OK, but first i would like to kiss you, Please ?
The girl agrees and they kiss passionately

After the kissing..
.

.

.

Cyclist : That was lovely , Anyway why are you committing suicide?
Girl : Coz my parents don't like it when i dress up like a girl and wear make-up

The cyclist jumps over the bridge :D



Seorang pemandu yang berbosskan org putih dari Amerika sedang membawa bossnye.. tita-tiba kereta dihadapannya berhenti mengejut menyebabkan dia
telah menyodok kereta tersebut. Pemandu tersebut pun meminta maaf dari boss nya....:
Pemandu: Sorry Sir, I brake brake, do not eat. After I check the wheel no flower again. (maaf Tuan, saya brek-brek, tak makan, selepas saya cek tayarnya tak ada bunganya lagi)
Orang putih tu pun mahu keluar dan ikut sama marahkan pemandu kereta dihadapan. Tapi pemandu tersebut menghalangnya... Kata pemandu tersebut:
Pemandu: Don't enter mix, Sir! The bring that car if not wrong I, is the children fruit from manager moneys, he stupid doesn't play! Let he taste.
(Jangan masuk campur, Tuan! Yang bawa kereta itu kalo tak salah saya, anak buah dari pengurus kewangan, dia memang bodoh bukan main... Biar dia rasa)
Besoknya si pemandu tak masuk kerja, lusanya, bila dia masuk kerja, si boss orang putihnya bertanya:
Boss : Why didn't you come to work?
Pemandu : I am sorry boss, my body is not delicious, my body taste like enter the wind. (maaf boss, badan saya tidak sedap, badan saya rasanya macam masuk angin)




>Suami Ketagih Facebook<

Polis: Tuan, pihak kami telah menemui seorang mangsa kemalangan maut yang disyaki ialah isteri tuan. Kami perlukan tuan untuk datang sekarang ke hospital bagi tujuan pengesahan mayat mangsa.
Suami: Maaf. Saya sangat sibuk sekarang. Encik ambik gambar mangsa tu, upload kat facebook dan tag saya. Kalau betul mayat isteri saya, nanti saya akan klik "LIKE"..
Polis: !@#$%^& &*(^@_*


Bihun sangat cemburukan mee. Walau duduk di rak bersebelahan di supermarket, mereka tak pernah bertegur sapa. Malah bihun sering mempersendakan mee di depan umum, "Dasar si kuning gemuk... ingat orang suka sangat kat dialah tu!" hari-hari berlalu... namun mee buat derk aje dengan segala kerenah dan hinaan bihun. 
Sehingga satu hari pekerja supermarket mengalih rak mee ke tempat lain. bihun gembira kerana tidak lagi melihat musuh tradisinya. Hari berikutnya rak baru diletakkan di sebelah bihun, rak spaghetti. Bihun rasa marah dah berteriak; "Hoi , si kuning gemuk! jangan fikir ko buat teknik rebonding camtu aku tak kenal ko!!!"


Seekor semut mmbisikkan ke telinga gajah...
Kemudian si gajah jatuh ke tanah dan pengsan...
Nak taw ke semut ckp apa??
 "Syg,.....I hamil anak U.....                                    ...hohoho.....  :O
   


Bila kita cantik tak siapa memandang,
bila kita baik tak siapa memuji,
bila kita susah tak siapa menolong,
bila kita jatuh tak siapa mengangkat,
Tapi………
bila kita kentut semua mata memandang.,
uhuhuhuhuhuhuhuhuuh


Monday, 12 September 2011

lawak siang jew

masa : 8.3o malam semalam
tempat : x pasti, yg pnting di perjalanan sebelum masuk ke dalam dewan..

cuaca ketika itu amat panas sekali, hanya kadang-kadang angin malam menyapa diri kami semua pada ketika itu... ( ayt aq sndry pown da poneng ny..hehhehe )..
kami semua telah berpusu-pusu taw berebut-rebut ingin masuk ke dalam dewan dengan kadar segera kerana ingin mencari port terbaek sebelum test dimulakan...
tiba-tiba, kami terserempak dengan sekumpulan lelaki yang agak ****** ( ayat ditapis bagi mengelakkn salah pham ),
kami bersepakat tidak ingin mengalah dengan mereka walaupown mereka itu ******, dan ini menyebabkan kami sedikit bertekak-tekak manaja dengan mereka.. hehehehe... 
maka terjetus la dialog gila antara kami dan mereka pada ketika itu,

kami : wey, jangan nak potong kteowg ek!!
lelaki ****** : alah kowang, sabar la, bole bagi kteowg dluw x??
Kami : manyak r, x bole2..
Lelaki ****** : kowang ny laen kali bagi la jejaka2 jalan dluw ek!!!

Kami hanya ketawa terbahak-bahak bagai langsuir terjujuk jarum dan kami sudah membuat muka blur kami ketika itu. Bagi ingin menjaga hati mereka kononnya kami hanya berdiam diri sehingga kami berjaya masuk ke dalam dewan dengan selamat dunia dan akhirat.
Tetapi pada ketika itu juga hati kami berbicara :  puihhhh.. uwwweeek!!! Jijik sial kami dengar ayat itu!!! Diaorang bole kte yang diaorang itu jejaka.... ( ayt memang x bole blah nk maty siot..)

The end...
Sumber by kami dan jejaka...

Sunday, 11 September 2011

lawak lepass tension..

Kawan saya ini (Bukan nama sebenar Ema, 25 tahun) bekerja dengan satu

syarikat konsultan yang tidak terlalu besar dan jawatan sebagai assistant,

salah seorang rakan sepejabat di konsultan tersebut (Kita sebut

saja namanya Andy). Ema sangat mengkagumi dan meminati profil serta karakter Andy.

Sebut saja semua hal yang baik, maka Andy memilikinya. Otak yang cemerlang,

sikap yang profesional dan gentleman, penampilan yang selalu rapi and

nice looking serta usia baru 34 tahun (waktu itu). Ema pula adalah

seorang wanita yang memiliki segala yang diidamkan oleh seorang

lelaki,bentuk tubuh yang sempurna,paras yang cantik,fikiran matang

serta bijak,berpewatakan ceria & suka tersenyum.

Disebabkan Ema selalu bertugas bersama Andy maka Ema akhirnya mulai meminati

Andy lebih dari team partner & Ema membiarkan saja perasaannya

kepada Andy tumbuh tanpa halangan. Semakin hari dia semakin jatuh hati

kepada Andy.

Andy bukannya tidak tahu akan hal itu tetapi sikapnya yang profesional

di pejabat yang tidak membiarkan hal-hal pribadi mencampuriurusan

pejabat membuat Ema semakin mengkagumi peribadi Andy.

Suatu hari urusan pejabat membuat mereka berdua harus pergi kebeberapa lokasi di seluruh Negara. Inilah ceritanya.

Untuk memudahkan pergerakan, mereka naik pesawat ke Penang dan menyewa kereta

untuk melakukan perjalanan darat di sekitar B’worth , Perak, Kedah dan

Perlis dalam rangka melakukan suatu survey khusus untuk kepentingan

klien.

Entah bagaimana silapnya mereka, pada waktu malam

menginap di sebuah hotel kecil. Sebenarnya Andy ingin memesan 2 kamar

tetapi kerana hanya ada 1 kamar maka dia meminta pendapat Ema. Kerana

memang sudah sangat penat Ema setuju untuk sekamar dengan Andy

(sebenarnya Ema agak “sedikit senang” dengan kondisi darurat tersebut)!

Kerana berasa panas, maka Andy membuka jendela Hotel. Masalahnya, bilik

tersbut hanya memiliki 1 katil berukuran panjang dan tidak memiliki

kerusi panjang. Tidak mungkin bagi Ema untuk meminta Andy tidur di

lantai. Jadi akhirnya mereka tidur sekatil setelah Andy berjanji bahwa

dia tidak akan melakukan hal yang bukan- bukan.

Sebenarnya Ema tidak pernah tidur sekatil dengan seorang lelaki apatah lagi Andy

adalah suami orang! Sebagai seorang wanita jantungnya berdebar sangat

kencang kerana tidur seranjang dengan lelaki sopan yang sangat

diadmirekannnya. Kaki mereka beberapa kali saling bersentuhan kerana

katilnya memang kecil.

Setelah setengah jam, angin malam yang

masuk melalui jendela membuat Ema merasa kedinginan sehingga dia

memberanikan diri bertanya kepada Andy:

“Abang Andy, Ema kesejukan nih. Boleh tak minta tolong tutup tingkap?”

Andy tidak langsung menjawab dan Ema berpikir Andy sudah tertidur

sehingga dia berkata lagi:

“Abg Andy…”

Kali ini Andy langsung menjawab:

“Ema, kamu kesejukan ya? MAUKAH KAMU MALAM INI KAMU BERTINDAK SEPERTI ISTERI SAYA?”

Jantung Ema terasa berhenti berdetik. Jantungnya langsung gemuruh

mendengar pertanyaan Andy. Dengan hati-hati ia bertanya:

“Maksud abg Andy?”

“Maksud saya, bolehkah Ema tolong tutupkan sendiri tingkap yang terbuka tu,

seperti yang selalu dibuat oleh isteri saya dirumah?!”



Wah, wah,wah…tekun baca nampak… Tension kan . Boleh imagine muka semua orang......  Dah, pergi sambung on9. heheheheeh~


sumber by : amirul azmer

Monday, 22 August 2011














  • wahahahah.. ini aq nk share tentang sumbangan kerajaan terhadap kita.. terlalu banyak kita alpa dan terus menyalahkan kerajaan tanpa usul periksa.. sikap itu kita mesti terus nyahkn dari idop kita.. wahahahhaahahhaha... kpd kowang yg kt luar sana...
    rebutlah peluang ini sementara ia masih ad... hhehehhheehe
    kita share2 together................




    SAPA NAK BROADBAND 1 MALAYSIA....usahasama celcom n skmm(suruhanjaya komunikasi multimedia malaysia)... RM 25 MONTHLY,, just ada 10,000 dikuarkn terhad n hanya Ejen terpilih yg berhak menjualnya.., usaha kerajaan utk mnggalakkn penggunaan I.T seperti program laptop percuma 1 malaysia.... maybe next week akn dikeluarkn.... JUST RM 25 EVERY MONTH..
    5 jam yang lalu ·  ·  · 
      • Rizal Su kelajuan?
        5 jam yang lalu · 
      • Syafiq Capit ‎1gb n 384 kbps.... hnya stok terhad n lpas hbis da x kuarkn da
        5 jam yang lalu · 
      • Rizal Su bleh request jd ejen?
        5 jam yang lalu · 
      • Syafiq Capit agent xleyh coz nie program skmm gan celcom.... so celcom bg yg kat dealer yg Top shaja.... lgpun 1 negeri 1 jer ajenny,, klau nk nnti sy gtau lain..bleyh,, sy try tnyakan klau btul2 minat
        5 jam yang lalu · 
      • Rizal Su ok bro menarek gak tu.tolong bg jawapan kt sy nnti bro. tkasih..
        5 jam yang lalu · 
      • Ayakashi Zaikazex Zenoliner saya nk macam mana caranye
        44 minit yang lalu · 
      • Syafiq Capit sy bleyh pos bila da dilancarkn ..... tp klau bleyh sy nk pos bnyk trus,,cuba cari kwan2 yg nk n nnti sy poskan direct by pos laju... just stand by salinan i.c n byaran
        29 minit yang lalu · 
      • Aqu Kew saya nak..bayaran die berapa??
        10 minit yang lalu · 
      • Syafiq Capit modem 100 + simcard rm 25.... bulan pertama pakai free n second month bru byar rm25 monthly...nie terhad,, lpas hbis stok da x kuar da
        8 minit yang lalu · 
      • Raudha-aretul Buniran wah maju.. aq nk gak..
        5 minit yang lalu · 
      • Syafiq Capit bleh... baca komen2 diatas utk maklumat n lau nk cri kgkwan lain n nnti sy akn pos
        2 minit yang lalu · 
      • Raudha-aretul Buniran roger..
        Lebih kurang seminit yang lalu · 
      • Syafiq Capit ingat,, bnda nie x lama coz bila da abis stok da x kuar da coz nie program goverment beri kpada rakyat utk kegunaan internet... so cepat2 gtau kwan2 k...
        beberapa saat lalu · 
      • Raudha-aretul Buniran yola...
        beberapa saat lalu ·  ·  Seorang

ayatku

About Me

My photo
YOOO... WHAT'UP? AKU ANAK ABAH, HANG???